HomeAboutgalleryArchiveContact Logo

The Young Pretenders

 


21 feb

Mr. Sumo


The Young Pretenders

Pop-up stand
Facebook

Categorie: Hamburgers
Gerecht: Punk Seoul Burger, Red (de)Light
Prijs: $

De hamburger heeft al sinds jaar en dag bij de mens een speciaal plekje in zijn hart verdiend. Een harmonieuze toren van brood, vlees, groente en saus, die je niet kunt eten zonder te knoeien, mits het om een goede burger gaat. Dit broodje kent een oneindige diversiteit.
burgersZelfs voor een doorgewinterde burger-eter kan het een ware quest zijn om een tent te vinden die je keer op keer weet te verrassen.
De zoektocht is geëindigd bij een nederig kraampje in Amsterdam bij het Wester Gasfabriek, tijdens het terugkerende Neighbour Food Festival.
Ik sta tegenover 3 burgerbouwers genaamd, the Young Pretenders.
Onder de burgerbouwers zijn dit ware pop up guerrilla burgerflippers, gezien ze bij tijd en gelegenheid uit het niets verschijnen, hardcore burgers serveren en voordat je voor een tweede keer wilt terugkomen zijn ze alweer verdwenen.
Wat maakt hun burgers zo uniek? Ik ben al bekend met aardig wat hamburgertentjes en smaken. Zelfs de befaamde, tot beste burger van Rotterdam bekroonde burger van Ter Marsch & Co, komt niet eens in de buurt. Telkens weten zij zichzelf te innoveren en mij te verrassen. Nieuwe combinaties, betere smaken, pure ingrediënten, gedurfde bereiding.
Let's break it down!
Het assortiment is basic, 3 smaken, nee we verkopen geen patat erbij, nee we verkopen geen drinken. What you see is what you get!
Ik ben gegaan voor 2 burgers, de Red (de)Light en de Punk Seoul.

Het eerste wat mij opvalt is dat beide broodjes een bijzonder mooie shiny gloss hebben, waardoor je bijna zou denken dat het is ingesmeerd met Nivea. 
Wat betreft de Red (de)Light . Na de eerste blik en eerste hap merk je dat er bijzonder veel liefde en care in is gestopt. Het broodje is zacht en heerlijk vochtig maar verrassend niet zompig. Toch proef ik bij elke hap een broos krokante hint die je eraan herinnert dat het broodje ook nog is geroosterd.
Het vlees zelf  is goed gerijpt en mooi medium gebakken. Naast de sauzen die erop zitten proef ik een zoet/rokerige layer geplakt aan mn burger die alleen te krijgen is als het vlees wordt gebakken terwijl er al wat saus op gespoten is. De Old Amsterdam is een perfecte keuze om op een goed gerijpte burger te doen en werkt heel goed samen. De frisse smaak en lichtbittere nasmaak van de rode sla geeft een extra smaakdimensie en snijdt goed door de volkrachtige smaak van de burger.
De gesuikerde bacon brengt de burger als geheel samen en zorgt voor een speelse noot.
Samen met de wat klassiekere toppings zoals de augurk, uitje en mayo maakt dit een burger die respect afdwingt.
De Punk Seoul . Wat weet de gemiddelde Nederlander nou weer over Korean food?!
Korea kent vele uitgesproken smaken die voor een hoop mensen vreemd kunnen overkomen.
Ik had ook geen idee wat ik hierbij moest voorstellen. What’s next, the Hardrock Murica?

Na mijn eerste hap snapte ik het meteen.  Terwijl ik kauwde begon ik de smaken op een rijtje te zetten. De bekende beef patty, de bacon en sauzen.  Tot mijn aangename verrassing heeft de burger een verrassende hitte die afkomstig is van de kimchi. Deze werkt zowel om de burger wat spice te geven en als een interessante vervanger van een zuurtje die je normaal zou verwachten van een augurk die overigens veel agressiever kan overkomen qua zoet/zout/zuur.
Nadat ik mijn 2 burgers extreem slordig naar binnen heb gewerkt en glimlach, begint het me opeens door te dringen.  Ze hebben me verslaafd gemaakt!  To be continued…

Final score: 5/5 5/5