HomeAboutgalleryArchiveContact Logo

Roffa

 


 


Roffa

Scheepstimmermanslaan 31b, Rotterdam


 

 

Mr. Sumo

Categorie: Street food
Gerechten: Brisket, burger, friet, coleslaw
Prijsklasse: $/$$

Wie dacht dat wij op Valentijnsdag heel romantisch een 5-gangen menu naar binnen zouden werken, die heeft het mis. Wij hadden zin in heel wat anders. Wij gingen naar Roffa Streetfoodbar in Rotterdam.

Roffa is voor de echte carnivoren onder ons misschien wel een stukje hemel op aarde. Denk aan stukken vlees die 24 uur lang in de smoker hebben gehangen. Hamburgers zoals ze bedoeld zijn, sappig, smaakvol, met een rokerig randje op een heerlijk brioche broodje.

Het is voor ons niet de eerste keer dat we hier komen, dus we hebben al een idee hoe het menu eruit ziet. Maar dan nog is het geen gemakkelijke keuze. Ik zou alles van de kaart wel eens willen proberen!

Na eerder de Pulled Pork en de Roffa Burger te hebben gegeten, kies ik nu voor een broodje Brisket. Met huisgemaakte frieten en coleslaw als sides. Mr. Sumo kiest vor de limited edition Deer Burger. Mr. Sumo vroeg verder om een caramelachtig donker biertje en hij kreeg er één van De Bebaarde Brouwer. Een erg schuimend biertje, maar wel één die goed in de smaak viel. Ik koos voor LemonAID Limoen, die was heerlijk!

Mr. Sumo met bier Friet Oh Deer! burger

Daarna was het wachten op het eten. Roffa bezorgt ook in Rotterdam, dus als ze een drukke avond hebben kan het zijn dat je even moet wachten op je bestelling, maar no worries! Echt totally worth it! Want als het eten er dan is dan is het smullen geblazen.
Let even niet op de etiquettes, maar eet je streetfood gewoon lekker met de hand. En geniet! Good food takes time. En in het geval van de brisket, zelfs 24 uur. En dat is te proeven. Mijn brioche was heel goed gevuld met de boterzachte brisket. Heerlijk!
Ook de bijgerechten zijn zeer goed verzorgd. De friet is van een goede aardappel gemaakt en lekker knapperig. De coleslaw is gelukkig niet verdronken in dressing, maar subtiel en vult de kool goed aan.
De Oh Deer! burger van Mr. Sumo is ook erg smaakvol. Een leuke en lekkere afwisseling van de vaste gerechten die Roffa op de kaart heeft staan. Maar alleen een burger was uiteraard niet genoeg voor Mr. Sumo. Dus besloot hij last minute nog een portie brisket toe te voegen.

Mrs. Sumo eet een broodje brisket Brisket

Het leuke van Roffa is dat hoewel ze heel internationaal (vooral heel Amerikaans met hun smoker en interieur) aandoen, heel lokale producten aanbieden. Zo kun je kiezen uit een heleboel Rotterdamse biertjes, komt het brood van Jordy's Bakery, gebruiken ze De Rotterdamsche Oude kaas en schenken ze de heerlijke siropen van Pinky Rose.

Het verbaast ons eigenlijk dat Roffa niet bekender is onder de Rotterdammers zelf. We hoorden van de bediening namelijk dat het vooral expats zijn die de weg naar Roffa weten te vinden. Maar Roffa verdient wat ons betreft zeker meer! Ga een keer langs (of laat thuisbezorgen). Wij zijn fan!


Final score:5/5 5/5