HomeAboutgalleryArchiveContact Logo

Restaurant Prachtig

 


21 feb

Mr. Sumo


Ribhouse Texas

Stationsweg West 33-35, Woudenberg

Categorie: Steakhouse
Gerecht: Short ribs, T-Bone steak
Prijs: $$

Yiiiiihaaaaa!!!
Ik ben in Texas!

Euh... Ribhouse Texas... In Woudenberg... In Utrecht... In Nederland... -_-'

Soms vraag ik me af of "ze" bewust, alle bijzondere eettentjes ver... VER... van de bewoonde wereld plaatsen...
Hier is een restaurantnaam met een handvol filialen, stuk voor stuk op plekken waar de meeste stadsmensen nog nooit een stap hebben gezet...
Waarom zou ik half Nederland willen afreizen om een bezoekje te wagen?

Om the mother of all steaks te finishen genaamd, the The Big Texan... Een T-bone steak van niet minder dan 1kg, compleet geserveerd met een Amerikaanse vlag.
Eet je 'm helemaal op, dan mag je de vlag houden.

Het vlees is van prima kwaliteit, mager en redelijk goed gerijpt. Voor de echte liefhebbers die wat dieper in het buideltje willen tasten hebben ze ook hun eigen delen dry aged meat, exclusief in een aparte vitrine hangen die langer wordt gerijpt voor een diepere en intensere smaak en wordt per ons verkocht.

Maar goed, first things first.

Alles aan het restaurant voelt, ruikt en ziet er cowboy-achtig, na de Civil War tijdperk uit! De medewerkers zijn volledig in cowboy gear, met hoeden, spurs en revolvers aan toe! De bediening is uitermate vriendelijk, ook naar mij toe, wat ik erg op prijs stel gezien ik meer op een native-American lijk die de weg kwijt is naar z'n reservaat.

Op elke tafel is een emmertje te vinden met ongedopte pinda's die er gewoon om vragen om gepeld te worden. Al houd je niet van pinda's, het feit dat je de schilletjes nonchalant op de grond mag gooien is een genot wat het wachten op je eten dubbel en dwars de moeite waard maakt.
Als er gasten zijn die iets te vieren hebben, kan het zomaar gebeuren dat het achtergrondse western/countrymuziek wordt afgekapt en het personeel letterlijk op je tafeltje komt aangerend, verkleed en al om je voor de reden van viering te feliciteren.

Het stokbroodje met kruidenboter van het huis wordt geserveerd op een houten laars en onze voorgerechten short ribs en in honing gegrilde buffalo wings worden geleverd met een metalen emmertje waar je de overgebleven botten kwijt kan. Hiermee wordt nogmaals het ruige van cowboyleven en de vrijheid die ermee gepaard gaat onderstreept. Met andere woorden: Kluif alsof je leven ervan afhangt en lik je vingers erbij af, see if we care! HEER-LUK!  (#^_^#)

Ze doen hun uiterste best om hun voor-, bij- en nagerechten mee te laten tellen, in hun eigen recht. Zo bevat de koolsla rozijnen als zoete noot (alhoewel de kleur wat grauw kan overkomen), de frietjes worden besprenkeld met groene (geen idee wat het was) kruiden en een oversized portie ijs ('Murica?). Wat ik toch niet kon laten was een maiskolf erbij te nemen die zij eveneens als de buffalo wings, doordrenken in honing.

Eindelijk is het zover! De mother of all steaks verschijnt voor me. Slechts 2 minpuntjes die mij bleven heugen. 1. Het verzoek was medium rare, alhoewel deze meer neigde naar full rare. 2. De Big Texan was voorheen een Tomahawk steak van 1kg. Voor de noobs, een tomahawk steak is een ribeye met de ribbeen er nog aan vast.
Van alle delen van een koe, heb ik het liefst de ribeye omdat het vlees al van nature mooi gemarmerd is.

Mooi... Nu dit te hebben verduidelijkt kan ik tot mijn grote tevredenheid zeggen dat ik niks heb overgelaten van mn T-bone...
You know... Omdat het gewoon vlees is! Red, juicy meat!

Final score: 4/5