HomeAboutArchiveContact Logo

Pastabar Sicily

 


21 mrt

Mrs. Sumo


Pastabar Sicily

Markthal Rotterdam

 


Categorie: Italiaans
Gerecht: Pasta met gerookte zalm, Pasta geroosterde kip en champignons
Prijsklasse: $

Wat kun je verwachten van een pastabar in de Markthal? Precies. Pasta en een waanzinnig uitzicht op het kunstwerk op de muren van de Markthal. Daarbij komt een gezellige sfeer met écht Italiaans personeel die je bij aankomst begroet met een vriendelijke 'buongiorno'.

Het was zondag, lunchtijd. Wat gelijk staat aan drukte in de pastabar. Er was nog één tafel voor 4 personen vrij. Boffen wij even!
De tafeltjes en stoeltjes staan eigenlijk net iets te krap op elkaar waardoor het een uitdaging wordt om aan tafel te gaan. Als we eenmaal zitten merken we hier gelukkig weinig meer van.
De menukaarten worden gebracht en zien er wat simpel uit. Een geplastificeerd A4-tje, geen poespas. Pastabar Sicily heeft een kleine kaart met wat anti-pasti, natuurlijk verschillende soorten pasta's, desserts en een aantal panini's. Daarnaast serveren ze ook wisselende specials die er minstens evengoed uitzien als de gerechten op de vaste kaart.

We besluiten allemaal voor pasta te gaan. Ieder een andere pasta welteverstaan. Als echte zalmliefhebber was voor mij de keus snel gemaakt. Ik ging voor de pasta met roomsaus en gerookte zalm.
Ondanks de grote drukte duurt het niet al te lang voor onze gerechten eraan komen. De porties waren in orde en de borden zagen er prima opgemaakt uit met als extraatje een versiersel van balsamico en een soort frambozensaus. Vreemd genoeg vond ik het nog erg lekker bij mijn pasta ook! Frambozen, zalm, room en pasta waarom ook eigenlijk niet, toch?

Nadat we onze borden hadden leeggegeten en aan het natafelen waren, klonk er plotseling muziek uit de speakers. Eén van de obers toverde een microfoon tevoorschijn en begon (niet onverdienstelijk) Italiaans te zingen. Zo nu en dan vroeg hij de gasten mee te zingen. Omdat wij toch al klaar waren deden we natuurlijk vrolijk mee. Met een lach op ons gezicht vroegen we naar de rekening.

Mr. Sumo rekende af en zei tegen ons dat we nog een drankje aangeboden kregen. Ow? Blijkbaar omdat hij ze een fooi had gegeven, wat mij vrij normaal lijkt als de service in orde is en je ook nog eens entertainment erbovenop krijgt. Maar de vrolijk zingende ober kwam inderdaad met shotjes limoncello onze kant op. Heel lekker, maar ik moet nog rijden meneer de ober. Dus kreeg Mr. Sumo ook mijn shotje.
Eenmaal in de auto dommelde Mr. Sumo snel weg, misschien wel dromende van de pasta van Pastabar Sicily en meneer de ober die hem al zingend een glaasje limoncello aanbiedt....


Final score:
3.5/5 3.5/5