HomeAboutgalleryArchiveContact Logo

Nasi goreng met kip en peteh

 

 10 febMr Sumo


Restaurant Ming Kee

Gedempte Gracht 405 Den Haag

Categorie: Streetfood, Chinees
Gerecht: Nasi Goreng met kip & verse peteh
Prijs: $

 

Er is gewoon iets met Asian streetfood waardoor je bereid bent te comprimeren op bepaalde zaken (zoals een schone/luxe wc met Dyson handdrogers en Rituals geurstokjes) in ruil voor een specifieke keuken of gerecht die je steeds doet terugkomen.
Goed, de stoelen en tafels passen voor geen meter bij elkaar, een menukaart kennen ze niet gezien ze alle gerechten op goedkoop geprinte A4tjes aan de muren hebben geplakt en de bediening... Naja...
Het eten bestaat uit 2 keukens, een Indonesische (opwarm)keuken en een chineze keuken waar gelukkig nog wel echt gewokt wordt.
De hoeveelheid keuze aan gerechten, snacks en drankjes is indrukwekkend en zeer betaalbaar, al maakt het gros maar nauwelijks indruk op me. Iets wat een restaurant zich eigenlijk niet kan permiteren in hartje Chinatown.
Waarom zou je je wagen in een, op het eerste oog, derderangse restaurant zoals deze?

Als een wat meer avontuurlijk eter weet je dat hidden gems overal te vinden zijn. Deze worden dan ook gevonden op de meest onwaarschijnlijke plekken.

Zo heb je de eend (zonder bot) in honingsaus of de Chinese Indonesische Surinaamse Saoto Soto Ayam. Beide op zich reden genoeg om je Quarter Pounder/kapsalon/enter-ur-fave-food-here voor de verandering te laten liggen en het een kans te geven.

In mijn geval gaat het meer om een *ahem* aromatisch getint gerecht. De Nasi Goreng met kip en peteh bonen. De meningen over de petehboon zijn verdeeld. De een duikt weg en de ander is hieraan verslaafd. Ik stond versteld toen ik googlede hoe gezond de petehboon precies is. Het is letterlijk een hele lijst!
Het is onbeschrijvelijk hoe perfect deze bizar gezonde Senzu wonderboon past in een (bijzonder lekker) gebakken rijst gerecht samen met wat gesneden kip erdoor. Ik bestel mijn portie dan ook altijd met extra peteh (#^_^#). I dare you!
Samen met een theelepeltje van de exclusieve Ming Kee sambal erbij maakt dit tot een onweerstaanbare ervaring wat je nog lang zal heugen.

Dat laatse omdat je de komende 2 dagen in een wandelende stinkbom verandert, waar een groene walm van af komt. Met als hoogtepunt een goede zit op de porceleinen troon.
Fair trade...

Mr. Sumo

Final score: Score: 5/51/5