HomeAboutgalleryArchiveContact Logo

Mazie

 


21 mrt

 


Mazie

Maziestraat 10, Den Haag


 

 

Mr. Sumo

Categorie: Frans-Mediterraans
Gerechten: 5 gangen verrassingsmenu
Prijsklasse: $$$

Den Haag kent genoeg hidden gems, echter zijn sommigen wel HEEL goed verstopt, waardoor het lijkt alsof het niet de aandacht krijgt die het eigenlijk wel verdient.
We zijn in Noordeinde, te Den Haag. Deze straat staat bekend om hun bijzonder dure winkels en tentjes en exclusieve uitstraling.
Echter om Mazie te vinden moet je een kenner zijn of avontuurlijk ingesteld zijn om locatiesop wel hele onwaarschijnlijke plekken te ontdekken. We staan in een doodlopend zijstraatje aan het eind van het Noordeinde. Er staat een doorsnee tapas bar en wat oude huisjes. Mrs. Sumo had geen idee waar ze verzeild in was geraakt.
Net zoals ik werd verrast, de eerste keer dat ik bij Mazie at, de pure verrassing die je ervaart zodra je de straat al binnenwandelt, tot ik weer voldaan vertrok, zo wilde ik Mrs. Sumo verrassen zoals alleen Mazie dit kan.

-----

En of ik verrast was! We liepen het straatje in en ik dacht, we gaan tapas eten! Maar nee, we liepen nog iets verder en daar zat dan Mazie. Bij de eerste blik die ik naar binnen wierp wilde ik eigenlijk niet eens naar binnen. We hadden net zo'n 40 kilometer gefietst, ik zat in een simpele, comfortabele outfit en ik had notabene strandhaar. En dan nam Mr. Sumo me mee naar zo een restaurant.

We werden echter vriendelijk onthaald. Een beetje ongemakkelijk ging ik zitten en besloot om het maar over me heen te laten komen. Mr. Sumo vertelde me waarom hij me op deze manier wilde verrassen. Hij was hier al eerder geweest en zijn verhaal kwam erop neer dat je soms een leap of faith moest nemen en dat je dan de leukste dingen tegen kunt komen.

Nadat ik een tijdje baalde dat ik m'n goede camera niet had meegenomen (sorry dus voor mijn iPhone foto's), kregen we de eerste amuse voorgeschoteld. Het waren 3 kleine gerechtjes, but what blew me away... Pindakaas in poedervorm geserveerd met een krokant kippenvelletje dat als een soort schepje fungeerde. Ik wist niet eens dat dat kon! Vanaf dat moment wist ik dat het een bijzondere avond zou worden.

Een lepel vol pindakaaspoeder Gekookt eigeel met parmazaanse kaas-krokantje en spinazie

De amuses en gerechten die voorbij kwamen... De ene nog smakelijker en oogstrelender dan de ander. De creativiteit en liefde spatte van elk gerecht af. Mr. Sumo had een 5-gangen diner geregeld, en met de vele amuses kregen we heel wat voorgeschoteld. Net als je denkt dat je meer zou willen van een bepaald gerecht, dan word je weer verrast door het volgende gerecht. En zo ging het bijna 3 uur lang door. Wat een genot, nieuwe smaken, verschillende structuren, kooktechnieken die ik nog niet kende en combinaties die me nog lang zullen heugen.

Een hoogtepunt voor mij was de Wagyu beef. Natuurlijk al veel over gelezen en gehoord (en heel lang voor de vitrines staan kijken bij de betere slagers), maar nog nooit gegeten, in tegenstelling tot Mr. Sumo. Wat was dat onbeschrijfelijk lekker! Het was boterzacht en perfect bereid door de topkoks van Mazie. Puur genot waar ik zowaar lichtelijk emotioneel van werd.

Mini taco's met vis Griekse pasta met kreeft

Deze ervaring heeft me iets geleerd. Als ik al dacht dat ik redelijk kon koken... Dat denk ik nu dus niet meer. Ik kan helemaal niet koken! Zelfs zoiets simpels als een eitje koken, dat wordt hier tot een kunst verheven. De volgende dag zaten we aan ons ontbijt, en eigenlijk was alles wat we aten "lame" na ons diner bij Mazie.


Final score:5/5 5/5

Mr. Sumo