HomeAboutgalleryArchiveContact Logo

spareribs

 

21 feb


Granny's Grill

Westerstraat 75, Rotterdam

Categorie: Grillhouse
Gerecht: Spareribs, Hot Ribs, Crème Brûlee
Prijs: $$

Als je op zoek bent naar een romantisch diner met z'n tweetjes, dan is Granny's Grill geen plek voor jou. Wil je echter lekker kluiven en genieten van goed vlees onder het genot van een biertje en drukke gezelligheid, dan ben je op het juiste adres.
Granny's grill staat vooral bekend om de spareribs, dus natuurlijk moest ik die uitproberen. Ze bieden twee soorten aan; de normaal gekruide en de pittige. Ik ben ondanks mijn Indonesische roots niet zo van pittig eten, dus ik ging op safe met de normale spareribs. Mr. Sumo nam de hot ribs, feestelijk gegarneerd met krokante, rode peperkorrels.

Ik nam de eerste hap en... Een heerlijke, rokerige smaak van de houtskoolgrill. Dat vind je ook niet overal. Ik vond het voor mezelf wel jammer dat ik na drie ribbetjes alweer gewend was aan die rooksmaak en voor m'n gevoel dus weer een average rib aan het eten was. Dat terzijde, de spareribs kon je gewoon uit elkaar scheuren en viel mooi van het bot af, dus bestek was optioneel.

Het vlees van goede kwaliteit, volgens Mr. Sumo, de ex-slager. Hij leerde me een leuke truc om dit te bewijzen. Ik moest mn sparerib even omdraaien en uit elkaar "buigen". Op die manier kun je zien of de spareribs van achter zijn ingesneden om het scheuren makkelijker te maken. Op die manier kunnen ze namelijk vals spelen en doen lijken of het vlees van goede kwaliteit is. Deze waren niet ingesneden en dus echt van goede kwaliteit. Weer wat geleerd!

Wat ik ook erg kon waarderen is het feit dat ze de frietjes in de schil bakken. Dat geeft toch net dat beetje extra. Aan de andere kant kregen we maar twee bakjes friet en ook maar twee bakjes salade voor 3 personen. Ik zit er persoonlijk niet zo erg mee, maar ik kan me voorstellen dat het niet voor iedereen even prettig is. Ik had liever 3 iets kleinere porties gezien, dan 2 grote. Hetzelfde geldt ook voor de salade.

Aan het eind van de smakelijke maaltijd dacht ik even dat ik op mijn haar zat te kauwen. Yea, long hair, it happens. Ik haalde het haar uit m'n mond. The horror! Het haar was blond! Dat kan dus niet van mij zijn. Jammer om het zo te moeten eindigen.

Toen was het tijd voor het dessert die Michael ik deelden, want we zaten al behoorlijk vol. Een crème brûlée. Het werd simpel opgediend in een ondiep schaaltje. Niets meer, niets minder. Het viel me al meteen op dat er te weinig suiker op zat en niet lang genoeg gebrand was. De eerste hap bevestigde dat. Het suikerlaagje was niet krokant, bleef plakken aan je tanden en miste die gebrande karamelsmaak. De crème was wel goed van smaak met mooie vanille en ver weg een verfrissende hint. Het dunne suikerlaagje was een domper, maar wel erg makkelijk op te lossen.

Ons gezelschap besloot nog een glaasje ijsthee te bestellen, die bleek tot onze verbazing op te zijn. Apart, op een zaterdagavond zou je een hardloper als ijsthee toch genoeg in huis moeten hebben.

Het eten is op zich goed. Een leuke attribuut is ook een authentieke slagers hakblok, die bij de ingang was geplaatst wat Mr Sumo meer dan genoeg kon waarderen (hij wilde hem bijna meenemen).

Al met al waren er toch te veel bijzaken niet goed op orde, wat punten kost. Erg jammer want zo blijf je na een lekkere maaltijd toch zitten met een nare bijsmaak.

Final score: 3/5