HomeAboutgalleryArchiveContact Logo

Restaurant Prachtig

 


21 feb

Mr. Sumo


Fenix Food Factory

Veerlaan 19, Rotterdam

Categorie: Food market
Gerecht: Kaasplankje, broodje, burger, vleeswaren
Prijs: $

Eindelijk gingen we dan. Naar de Fenix Food Factory in Rotterdam. Als echte Rotterdammer en foodie mocht dit natuurlijk niet op het lijstje ontbreken.
Op de weg er naartoe hadden we nou niet echt het gevoel dat er iets culinairs in de buurt te vinden was. Als er niet heel groot Fenix Food Factory op de oude loods geschreven stond, dan zou ik er voorbij gereden zijn. Maar het idee dat een loods, ooit bedoeld voor heel andere dingen dan culinaire hoogstandjes, vandaag de dag omgetoverd is tot een food market spreekt me wel aan. Het is rauw, rustiek, Rotterdams.

De geuren kwamen ons bij binnenkomst al tegemoet. Waar moesten we beginnen?? Hamburgers, dry-aged vlees, oesters, soepen, koffie, kazen, broden, pannenkoeken en nog veel meer! We hadden nog niet eens rondje gemaakt om alles te bekijken en we besloten al om onze liefde voor bijzondere kazen niet voorbij te laten gaan. Het kaasplankje was een feit.

Hoewel ik er als dessert geen voorstander van ben, open ik er maar al te graag mijn lunch mee. De jongedame achter de balie van Booij Kaasmakers vertelde ons keurig welke kazen ze op het plankje serveerde. Met was stukjes vers brood en uienchutney waren we klaar om te gaan.

We begonnen bij een kaas met een subtiele smaak en werkten zo steeds verder naar steeds intensievere smaken. Vooral Michael, die nogal van 'stink-eten' houdt (lees Peteh bonen etc.), kon de laatste blauwe schimmelkaas erg waarderen. Die was mij toch iets te sterk om zo op zichzelf te eten. Ondanks dat heb ik erg genoten van ons kaasplankje. Dat ik de "oude kaas" niet echt oud vond, maar eerder belegen (wij eten geregeld 10 jaar oude kaas en deze was 16 weken ter vergelijking), dat laat ik even terzijde. Het was evengoed erg smakelijk.

Op naar het volgende kraampje. We besloten langs Jordy's Bakery te gaan. Die kende ik van de Nieuwe Binnenweg, leuk dat ze dus ook in het FFF zitten. Ik besluit iets kleins te nemen, aangezien we nog een weekend vol met eten voor de boeg hebben. Ook Mr. Sumo besloot 'slechts' een chocolade croissantje te nemen. Dat bleek veel verrassender uit te pakken dan van te voren gedacht. De woorden 'het beste chocolade croissantje dat ik ooit heb gegeten' kwamen tijdens en na het eten namelijk uit z'n mond gerold.

Na een rondje te hebben gemaakt rook de Hongaarse hamburger van de grill toch wel erg lekker. De burger werd gelegd op een plat soort pita-achtig broodje. Het vlees was goed gekruid. Halverwege zat ik echter vol. Dus dat was het voor mij. Mr. Sumo zat ondertussen nog aan zijn vleesborrelvlootje en at ook nog eens mijn burger op. Toch handig zo een man aan mijn zijde.

We'll be back om de rest te komen proeven (friet in schil met truffelmayo, hallo! En dan begin ik nog niet eens over de oesters...) en dan nemen we de "scenic" route via de Wilhelminapier en de loopbrug naar Katendrecht!

Dus nu even een voorlopige score:
4/5