HomeAboutgalleryArchiveContact Logo

Deli Tasty

 


 

 

 10 febMr Sumo


Restaurant Deli Tasty

Meent 40, Rotterdam

Categorie: Streetfood, Vietnamees
Gerechten: Pho Bo, Banh Xeo, Banh Cuon
Prijs: $

Op zoek naar iets snels en simpels in hartje Rotterdam, besloot ik Michael mee te nemen naar Deli Tasty. Een ware 'hidden gem', want als je niet weet dat ie er zit, dan loop je 'm zo voorbij. Deli Tasty is een Vietnamees restaurant met als slogan 'Heerlijk Vietnamees eten voor een Asian prijs'. Kijk, zo hoort het en daar houden we van!

Michael was hier nog nooit geweest, voor mij een tweede keer (thnx to my friend Indra for introducing me ;)). En ik was vastbesloten om voor de Pho Bo te gaan, een glasnoedelsoep met dungesneden rundvlees. Dat had ik stiekem een dag eerder bij 24Kitchen gezien, dus ik was al behoorlijk in de mood.

Maar daar begon ik meteen te twijfelen of ik dit keer niet eens wat anders wilde proberen. Ik ben namelijk een ik-vind-dit-hier-lekker-dus-dat-neem-ik-elke-keer eter. Maar ik week nu dus af van mijn patroon. Ik bestelde de Banh Xeo, een Vietnamese, gevulde pannenkoek met garnalen en bacon (sounds good right??).

Na een korte tijd werden onze gerechten gebracht en meteen viel me op hoe 'clean' het er uit zag. No secrets, what you see is what you get. Je krijgt het gerecht geserveerd met wat ingelegde komkommers en wortelreepjes met daarbij verse kruiden en een chilisausje. Je kunt het dus naar eigen smaak bij kruiden.

Mijn pannenkoek was prachtig geel van kleur en vol smaak. Het klopte. Alles was vers klaargemaakt, het was niet kunstmatig op smaak gebracht en dat het gerecht er clean uit ziet, betekent hier dus ook echt een clean, gezond gerecht.

Ik had niet reuze veel honger, dus een portie als deze was perfect. En ook al zou je hier meer eten, je hoeft niet met een schuldgevoel naar huis zoals je dat vaak hebt na een vette hap. Nee, dit is goed, aziatisch eten en inderdaad ook nog voor een goede prijs. Wat wil je nog meer....

Mr Sumo

Drip coffee, Vietnamese pannekoek en Vietnamese ravioliWat wil ik nog meer? Vietnamees eten! Dat wil ik meer!

Alles wat ik kende over Vietnamees eten was ik direct vergeten! Gezien ik zoals duizenden anderen alleen de loempia kende was dit niet zo moeilijk...

Het eten oogt en smaakt inderdaad bijzonder puur!
Zo puur dat bij elke hap je elk ingredient individueel doch harmonieus proeft hoe ze als eerste je taste buds willen strelen!

Het begon eerst met een druppel-koffie-goes-frappachino-something... (Echt...EIND-BAAS! Aanrader!)

Mn noodle soep werd apart geserveerd met een oerwoud aan verse kruiden o.a. de door mij gevreesde koriander. Normaal kijk ik wel uit om al dat onkruid in mn soep te laten soaken.
Echter werd het op een manier geserveerd alsof de kok tegen me zei: SHUT UP & TRUST ME!
Gezien keuzes maken niet mn sterkste kant is in restaurants heb ik naast mn noodletje ook mn Banh Cuon besteld, een soort Vietnamees ravioli met gesneden Vietnamese (boterham??)worst en dungesneden verse groenten. Beste keus ever...

Ik zat niet zo vol dat ik n kruiwagen nodig had om me weg te rijden en vol genoeg om niet naderhand nog n King Deal bij de BK te scoren.

Goodbye Rotterdam, hello Vietnam!


Mr. & Mrs. Sumo

Final score: Score: 4/5 Score: 4/5