HomeAboutgalleryArchiveContact Logo

Culy Food Festival

 Mr. Sumo

 


Culy Food Festival

SugarCity, Halfweg
www.culy.nl

Categorie: Food Festival
Prijs: $$

Twee maanden geleden kocht ik ze al; onze VIP tickets voor het Culy Food Festival in Sugarcity (klinkt dat niet ongelooflijk lekker btw?). Culy, een online culinaire community, ging 2 dagen "offline" met een ware food market bestaande uit de meest uiteenlopende producten. Bitterballen, cereals, smoothies en sappen, flamkuchen, slow coffee, tomatenburgers, cider, sushi, hotdogs, chocola, pulled pork, eggs benedict, macarons, oesters, ijsjes om maar wat op te noemen.

Het pand waar het festival in gehouden werd was al even indrukwekkend als de vele stands die er te vinden waren. De oude suikerfabriek was een prachtig decor voor de vele foodies die zich hadden verzameld. Opvallend genoeg allemaal (op één na) iPhone gebruikers... Coincidence? Het viel zo erg op dat we serieus op zoek gingen naar een niet-iPhone-gebruiker en moesten er stiekem erg om lachen. Apart volk, die Apple aanhangers, zo voorspelbaar :P. Sorry for side-tracking, maar vond het wel note-worthy, haha.

Het is moeilijk een hoogtepunt aan te wijzen, alles was even lekker en met overgave bereid. Maar als het dan toch moet, dan was de boterzachte, rokerige pulled pork sandwich van Smokey Goodness wel de winnaar. Wat was dat lekker!

Het meest bijzondere gerecht wat we hebben gegeten, was denk wel ik de burger compleet gemaakt van tomaat, de tomeato burger van &Samhoud Places. Dus stel je voor dat het gehakt wordt vervangen door een soort tomatengehakt en tomaat dus de structuur krijgt van vlees. Hoe ze het doen, dat weet ik niet, maar ik wel dat het goed smaakte.

Wat we nog meer hebben geprobeerd? Cereals van de Cereal Killer Cafe uit Londen, Chocola van Chocolonely, oesters van Vis van Henry, bitterballen van de Bitterbal, Flamkuchen van Grizzl, huisgemaakte citroen en rabarberlimonades. Ook al zouden we nog wel meer willen eten, we zaten daarna toch echt vol.

We hebben nog maar wat geschommeld op één van de vele schommels die voor de gelegenheid waren opgehangen.
Dan rest nu nog een fotoserie van onze culinaire dag.

Cereal killer XD Mmmm... Pulled pork sandwich
Bitter ballz My flattering oyster face... Not!

Mr. Sumo

Het leven kan af en toe zo leuk zijn en zo veel te bieden hebben dat je wel eens vergeet dat je helaas dagelijks 8 uur moet opofferen om te slapen. Zonde van de tijd! Echter door mn koppige houding zit ik vervolgens al snurkend in de auto op weg naar iets waar ik kennelijk akkoord voor heb gegeven om naar toe te gaan.

Nietsvermoedend word ik wakker in Halfweg, bij Amsterdam. Ik bevind me voor een oude suikerfabriek waar het indrukwekkende evenement  Culy Food Festifal, gepland staat!
Terwijl ik nog moet bepalen of ik wakker of nog aan t dromen was lopen Mrs. Sumo en ik naar binnen en lieten ons meeslepen in deze verrassende en heerlijke culinaire avontuur.
Het evenement is verdeeld in 2 grote en een paar kleinere ruimtes, vol stands die stuk voor stuk vol passie hun product, gerecht of drank aan ons wilden introduceren.

In het begin was het overdonderend om een keuze te maken waar we moesten beginnen maar gelukkig trok mrs Sumo me al gauw genoeg aan mn mauw om te beginnen bij een stand, genaamd, the Cereal Killers, helemaal uit London, die ontbijtgranen oftewel, cereals aanbood, compleet met melk, lepel en rietje. Gezien ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is en ik mezelf niet meer in bedwang kon houden heb ik mezelf getrakteerd op een kommetje vol.
Hierna volgde een reeks van eetstands bezoeken, bekende ingredienten in onbekende combinaties ontdekken.

Doordat woorden tekort schieten (vooral omdat ik het te druk had met de allerhoogste nood mijn mond gevuld te houden) en omdat er te veel keuze is om specifiek over te schrijven beeld ik het dit keer mijn blijdschap en geluk uit in afbeeldingen.

Tomeato Burger! Big Balloon
Mmmm tomeato burger Gimme the Flamkuchen