HomeAboutgalleryArchiveContact Logo

BLOEM

 Mr. Sumo

 

 


BLOEM

Korte Houtstraat 6, Den Haag
www.bloemdenhaag.nl


Categorie: Lunchroom/High tea
Prijsklasse: $

Om eerlijk te zijn kan ik me niet eens meer herinneren hoe ik BLOEM heb gevonden. Het was in ieder geval op internet en waarschijnlijk heb ik ergens Google er voor gebruikt en daar houdt het ook mee op.
Maar wat ben ik blij dát ik BLOEM heb gevonden!
Omdat hun menu vaak wisselt, staat dit niet op de website, afgezien van een aantal omschrijvingen van wat we konden verwachten. Dus ik ging er redelijk blanco naartoe.

BLOEM is gevestigd aan een zijstraat van het bekende Plein in Den Haag, en daardoor zou je het wel eens kunnen missen. Maar hidden gems, dat zijn nou net de plekjes die ik zo leuk vind.

Binnen was het gezellig druk, maar net niet genoeg plaats voor ons gezelschap, dus we gingen buiten op het kleine terras zitten. Het personeel was erg vriendelijk en toen er binnen plek vrij kwam, hebben ze netjes een tafeltje voor ons apart gehouden. Dat was maar goed ook want het begon net te regenen.

De kaart van BLOEM is niet te groot, dus je weet dat wat ze serveren, ook goed serveren. Ik was erg benieuwd naar de homemade taartjes en na even langs de vitrine te zijn gelopen, koos ik voor de sticky toffee met een bolletje vanille ijs.
Mr. Sumo had iets meer trek en bestelde oma's wentelteefjes gemaakt van suikerbrood met daarbij banaan en ijs. Verder werd er blueberry cheesecake en yoghurt gevuld met noten, dadels en nog meer lekkers besteld.

Ik hoef er niet omheen te draaien, het één was nog lekkerder dan het ander! Je proeft de liefde en passie waarmee het is klaargemaakt. Mijn sticky toffee was heerlijk met stukjes toffee en amandelspijs er in. Het vanille ijs wat ik erbij had besteld was zeker niet de kwaliteit die je in een supermarkt vindt waar je lepel niet eens doorheen te halen is. Nee, het was zacht, luchtig en perfect op temperatuur.

Wentelteefjes

De wentelteefjes van Mr. Sumo waren ook een klasse apart. Het leek erg veel toen het geserveerd was, maar omdat ook dit zo luchtig was, kreeg hij het zonder moeite op. Het suikerbrood gaf een extra zoetje waardoor extra suiker overbodig werd. Dat moeten we thuis ook eens proberen. Geen wit brood, maar suikerbrood als basis!

Blueberry Cheesecake

En de cheesecake... Wow! Als niet cheesecake fan, vond ik deze toch wel erg lekker! Romig, zacht, heerlijk van smaak. Tja.. Je zult het zelf moeten gaan proeven om het te begrijpen denk ik.

BLOEM is een lunchroom naar mijn hart, alles klopt. Van het heerlijke tuttige bloemetjesinterieur (hoe kan het ook anders met zo een naam) tot servies, tot aan de frisdrank die geschonken werd. Je voelt je op je gemak en net als bij oma thuis wordt je lekker volgestopt met lekkere dingen die je thuis eigenlijk niet mag eten van je ouders. En zo gingen we ook naar huis. Voldaan met een klein beetje schuldgevoel van al het lekkers wat we naar binnen hebben zitten werken. Maar dat is het zeker waard. Het was een mooie eerste keer en zeker niet de laatste!

Final score: 5/5 5/5